Categories: aktualno
      Date: Sep 11, 2017
     Title: Predavanje Petra Van Rosteja
Peter Van Roste, generalni direktor Združenja evropskih nacionalnih registrov, bo v sredo, 11. oktobra 2017 na Pravni fakulteti v Ljubljani predstavil tehnične osnove delovanja interneta, ki jih je potrebo poznati pri pravnem urejanju področja elektronskih komunikacij.

Pravna fakulteta Univerze v Ljubljani, Inštitut za primerjalno pravo pri PF in Register za .si, ki deluje pod okriljem Akademske in raziskovalne mreže Slovenije (ARNES), vljudno vabijo na predavanje z naslovom


Technical basics everyone should know before calling for regulation,

ki bo v sredo, 11. oktobra 2017, ob 15.00 uri

v Rdeči predavalnici Pravne fakultete v Ljubljani.

Predaval bo gostujoči predavatelj Peter Van Roste, generalni direktor Združenja evropskih nacionalnih registrov (CENTR).

 

Udeleženci bodo tekom predavanja seznanjeni z osnovnimi tehničnimi vidiki delovanja interneta. Predstavljene bodo osnove sistema domenskih imen (ang. Domain Name System ali DNS) in druge "plasti" interneta (ISP-ji, IP naslovi). Razumevanje le-tega je nujno za sprejemanje tehnično izvedljivih, učinkovitih, sorazmernih in smiselnih ukrepov s ciljem zagotavljanja varstva podatkov, zasebnosti, nadzora nad vsebino in varovanja drugih temeljnih pravic na internetu.

Po predavanju ste vljudno vabljeni k razpravi.


Udeležba na dogodku je brezplačna ob predhodni prijavi na e-naslov [email protected] ali tel. št. 01 42 03 119.