Categories: aktualno
      Date: sep  6, 2023
     Title: Konferenca Vpliv sektorske regulacije na stvarnopravni  položaj telekomunikacijskih omrežij
Vabljeni na znanstveno konferenco "Vpliv sektorske regulacije na stvarnopravni položaj telekomunikacijskih omrežij", 26. septembra 2023 na Pravni fakulteti Univerze v Ljubljani.

Vabljeni na znanstveno konferenco

Vpliv sektorske regulacije na stvarnopravni položaj telekomunikacijskih omrežij

Torek, 26. september 2023
Pravna fakulteta Univerze v LjubljaniUrejanje stvarnih pravic na nepremičninah, na katerih stojijo objekti in naprave telekomunikacijskih omrežij, upočasnjuje gradnjo omrežij, neurejeno stanje pravic v zvezi z obstoječo infrastrukturo pa je eno od večjih tveganj za operaterje. Evropska zakonodaja o elektronskih komunikacijah nalaga infrastrukturnim operaterjem sodelovanje pri gradnji in uporabi infrastrukture v okviru institutov dostopa, skupne uporabe in skupne gradnje, s čimer je treba uskladiti stvarnopravne podlage. 

Na konferenci bodo predstavljeni izsledki raziskovalnega projekta L5-3182 »Vpliv evropske ureditve elektronskih komunikacij in konkurenčnega prava na stvarnopravni položaj telekomunikacijskih omrežij«, ki sta ga sofinancirala Javna agencija za znanstvenoraziskovalno in inovacijsko dejavnost RS in Telekom Slovenije, d.d.

Program:


Podrobnejši program konference.


Udeležba na dogodku je brezplačna ob predhodni prijavi na e-naslov: [email protected]. Prijave sprejemamo do 22. septembra 2023.