Arhiv obvestil

15. 04. 2010

Inštitut za primerjalno pravo vabi na strokovno srečanje VIII. Nomotehnični dnevi, ki se bo odvijalo 19. maja 2010 v prostorih Pravne fakultete v Ljubljani (Poljanski nasip 2).

Letos bodo na vrsti že osmi nomotehnični dnevi, ki postajajo trdna tradicija srečevanja pravnikov, ki se ukvarjajo s pripravo predpisov. Srečanja so se doslej izkazala kot zelo koristna, še posebej, ker nudijo forum za izmenjavo mnenj in izkušenj glede nomotehnike, ki poraja nove in nove probleme, ki jih skušamo skupaj razrešiti. To druženje je pomembno tudi zato, ker so pravniki, ki pripravljajo zakone, vedno pod velikim pritiskom zahtev politike, zato ta srečanja niso namenjena samo poznavanju nomotehnike, temveč tudi krepitvi strokovne avtonomije in medsebojnega sodelovanja pravnikov, ki se ukvarjajo s to žlahtno pravno veščino.

Letošnji Nomotehnični dnevi bodo posvečeni predvsem dvema osnovnima temama, in sicer uresničevanju Resolucije o normativni dejavnosti, ki prinaša pomembne novosti in zahteve na področju priprave predpisov, in pa temi, ki najbrž ne bo  nikoli izpeta, namreč problematiki, ki se pojavlja pri prenosu evropskega pravnega reda v naš pravni red. Ta temeljna usmeritev pa seveda ne zapira razmišljanja ali razprave tudi o drugih relevantnih problemih, ki se pojavljajo na področju nomotehnike.

Podrobnejši program.

Kotizacija (z vključenim DDV) znaša 162,00 EUR. Prijave sprejemamo do 17. maja 2010.

Prijavnica s podrobnostmi